Meatloaf met ei en bacon

Meatloaf met ei en bacon

  • 6 eieren
  • 4 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el grove mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 200 g plakjes gerookt mager ontbijtspek

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook 5 eieren circa 7 minuten, spoel ze koud af met koud water en pel ze.

Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Pel en snipper de ui fijn. Pel de knoflook en rasp fijn. Voeg het de ui, knoflook, kerrie, mosterd, zout, peper en het laatste ei toe aan het gehakt en meng. Voeg daarna het brood toe en meng erdoor.

Maak twee platte “loafvormen” van het gehaktmengsel. Leg er eentje in de ovenschaal en maak in het midden een geultje. Leg de gepelde eieren erin en dek af met het overig gehakt. Druk goed aan zodat de lagen gehakt goed op elkaar zitten. Vouw het spek over het gehakt en bak het gehaktbrood circa 50 minuten in de oven.

Haal het gehaktbrood na de baktijd uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.