Flan, zoet dessert met ei

Flan, zoet dessert met ei

FLAN, ZOET DESSERT MET EI

INGREDIENTEN

  • 1 liter melk
  • 6 eieren
  • 180 g rietsuiker of kristalsuiker
  • 15 g vanillesuiker

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Breng de melk voorzichtig aan de kook.
  • Klop ondertussen de eieren en de suiker samen tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de hete melk langzaam toe aan het eiermengsel, terwijl je met een garde blijft kloppen.
  • Als alles goed gemengd is, giet je het mengsel in vuurvaste ovenschaaltjes.
  • Bak de flans 30 min of dat ze aan de bovenkant licht beginnen te kleuren.
  • Strooi een klein beetje suiker over de flans en bak ze nog eens 10 min tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat de flans voor het serveren afkoelen.