Komkommer ei salade

Ingrediënten (voor 2 personen)

1/2 appel (royal gala of pink lady)
bosui (3 stronkjes)
rode ui
2 eieren
1/3 komkommer
slasaus

 

Bereiding

1. Kook 2 eieren voor 8-10 minuten. Hoe lang je de eieren kookt, hangt natuurlijk van je eigen voorkeur af. In deze salade is het wel lekker als de eieren niet te zacht gekookt zijn. Je snijdt de eieren uiteindelijk namelijk in stukjes.
2. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
3. Snipper de rode ui en snijd de bosui in kleine ringetjes. Spoel de bosui daarna nog even goed af.
4. Haal de schil van de komkommer af en snijd twee inkepingen in de komkommer, zodat je daarna makkelijk plakjes kan snijden. Per plakje heb je dan 4 stukjes komkommer. Het maakt in principe niet uit hoe je de komkommer snijdt, als je de komkommer maar in kleine stukjes snijdt.
5. Laat de eieren ‘schrikken’ als ze gekookt zijn door ze onder koud water te houden. Haal de schil van de eieren af en snijd de eieren in kleine stukjes.
6. Doe de stukjes appel, bosuiringetjes, gesnipperde rode ui, stukjes komkommer en stukjes ei in een slaschaal.
7. Gooi ongeveer 2 eetlepels slasaus over de salade en meng lekker door elkaar. Als je het lekker vindt, kan je natuurlijk meer slasaus gebruiken.
 

Geniet van je zomerse salade!