Tortilla hapjes

Ingrediënten


6 eieren M - 700 g vastkokende aardappelen - zout uit de molen - bakspray of olie om in te vetten - 3 rode paprika’s - 1 ui en 2 teentjes knoflook - 2 eetl. olie - 2 dl slagroom (35% vet) - 3 dl melk - 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas - peper en nootmuskaat uit de molen



Bereidingswijze


Kook de geschilde aardappelen in ca. 20 minuten gaar in water met een beetje zout. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Zet de oven op 180°C en vet een hoekige ovenschaal van 20x30 cm in. Snijd de gewassen, schoongemaakte paprika’s in grove repen. Pel de ui evenals de knoflook en hak beide fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak hierin de paprika´s met de ui en de knoflook lichtbruin. Snijd de aardappelen in plakjes van ½ cm dikte en leg hiervan de helft in de schaal. Schep hierop de helft van de paprika’s, daarop de overige aardappelen en de paprika’s. Klop de eieren los met de slagroom, de melk en de kaas. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Giet het eimengsel in de ovenschaal zodat alles goed is bedekt. Bak de tortilla middenin de oven in ca. 35 minuten goudbruin. Neem de hete schaal er dan voorzichtig uit en leg er een plank op. Keer het geheel en snijd de tortilla in hapklare blokjes. Steek houten prikkers in de hapjes en serveer ze meteen.

Eet smakelijk!